Alliance Gastronomique

Restaurant Wollerich maakt sinds 1998 deel uit van de Alliance Gastronomique. De deelnemende restaurateurs, chefs en sommeliers die hierin zijn verenigd behoren tot de top van Nederland en Vlaanderen.

De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in een reactie op de destijds verontrustende wijze om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Dat de samenwerking een succes was en nog steeds is heeft alles te maken met de steeds weer vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de leden. Inmiddels is de Alliance Gastronomique, met circa 40 leden, hét langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

Gezamenlijk organiseert de Alliance Gastronomique regelmatig landelijke events zoals de succesvolle Supernovaes. Ook kunt u Alliance dinerkadokaarten kopen, de culinaire kaarten zijn leuk om te geven en bij Wollerich en alle andere Alliance restaurants in te gebruiken. 

De voorzitter is Gerard Wollerich